KOIRIEN JÄSENKORJAUS

Mitä koirien jäsenkorjaus on?

Koirien jäsenkorjaus on manuaalista terapiaa, joka tähtää kehon tasapainon ja liikkuvuuden palauttamiseen. Jäsenkorjauksessa ei hoideta vain oiretta, vaan pyritään korjaamaan ongelman syy.  Tämän vuoksi hoitotilanteessa käydään aina läpi koko koira. Hoito tehdään koiran ehdoilla eikä siinä käytetä niksautteluja.

Jäsenkorjaus sopii erityisen hyvin aktiivisille harrastus- ja työkoirille suorituskyvyn ylläpitoon ja ongelmien ennaltaehkäisyyn, luustosairaille koirille (esim. nivelrikko, spondyloosi, LTV-muutokset) liikelaajuuksien ylläpitämiseen ja luustomuutoksesta johtuvan lihaskireyden lievittämiseen sekä epäpuhtaasti liikkuville ja ontuville koirille liikerajoitteen korjaamiseen.

Jäsenkorjauksella voidaan hoitaa kaikenikäisiä koiria pennuista vanhuksiin.

Laura hoitamassa

Miten jäsenkorjaus vaikuttaa?

Jäsenkorjaus perustuu kehon virheasentojen ja toiminnallisten häiriöiden korjaamiseen. Se parantaa liikkuvuutta ja lievittää tehokkaasti lihaskireyttä ennaltaehkäisten näin loukkaantumisia, rasitusvammoja ja muita vaivoja. 

Jäsenkorjaus korjaa virheasentoja, toiminnallisia häiriöitä ja epätasapainotiloja, parantaa liikkuvuutta, lievittää lihaskireyttä, avaa kalvorakenteita, vapauttaa hermopinteitä, parantaa aineenvaihduntaa ja lievittää kipua.

Kaikkia vaivoja jäsenkorjaus ei tietenkään paranna, mutta sillä voidaan kuitenkin yleensä lievittää myös rikkinäisten koirien oireita. 

Koirien jäsenkorjaus

Muista kuitenkin

Huomaa, että mikään käsittely ei auta kuin hetkellisesti, jos arjen peruspalikat – sopiva ruoka, liikunta, treenaaminen ja lepo – ovat pielessä.

Tutustu myös hoitoon tulijan ohjeisiin, jotka kertovat mistä löydät Oikomon ja mitä hoidossa tapahtuu.